Craftový pivovar Obora potřetí na Mighty Sounds

I tento rok se na Mighty Sounds můžete těšit na lokální craftový pivovar Obora, který se nachází jen pár kilometrů od Tábora. Pivo si vaří převážně z vlastního chmele i sladu. Do letošního pivního line-upu, který se každý den opět lehce obmění, vám přivezou na ochutnání od léžáku (vlajková loď Ježibaba) přesi IPA, přes speciality jako California common až po již vyhlášené Oborské kyseláče.

Prozatimní výčet kousků, na které se můžete těšit ještě doplní několik dalších.

 

13 Mighty California IPA

Pivní styl: India Pale Ale

Světlé svrchně kvašené silné pivo, nefiltrované, nepasterizované.

Složení: voda, ječný slad, kukuřičné vločky, granulovaný chmel.

Svěží letní IPA se střední hořkostí a menší tělnatostí díky přidání kukuřičných lupínků. Chmelení za studena chmelem Cryo Centennial udává výraznou květinovo-citrusovou vůni s nádechem borovice a grepu. Na výrobu toho piva byli použity kvasnice California Ale. Hlavní kapela festivalu pochází z Californie a tak byl tento styl jasná volba.

12 Ježibaba

Alk.: 5,0 % obj. EPM: 12 – 12,99 % hm. IBU: 38 EBC: 12

Pivní styl: Czech Premium Pale Lager

Světlý spodně kvašený ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný.

Složení: voda, ječné slady, chmel z vlastní chmelnice.

Fresh Hop neboli čerstvý chmel! Plnotučná, příjemně hořká dvanáctka s karamelovými tóny a výrazným kořenitým aroma, které udává chmel Rubín a Kazbek z naší chmelnice.

11 Pára

Alk.: 4,5 % obj. EPM: 11,6 % hm. IBU: 42 EBC: 22

Pivní styl: California Common

Polotmavé spodně kvašené plné pivo, nefiltrované, nepasterizované.

Složení: voda, ječné slady, granulovaný chmel.

California Common vznikl v Kalifornii v období zlaté horečky. Nebyl dostatek ledu, a tak se pivo chladilo v mělkých nádobách na střechách pivovarů podobných štokům. Díky tomu byl pivovar zahalen v oblacích páry, proto se mu říká Steam Beer, neboli Parní pivo. My pivo na střeše sice nechladíme, ale párou například ohříváme naší rmutovací pánev, kde probíhá varní proces.

Pivo má jantarovou barvu, ve vůni dominují zemité a dřevité tóny chmele, doplněné jemnou linkou karamelu.

12 Švarc

Alk.: 4,9 % obj. EPM: 12,8 % hm. IBU: 27 EBC: 49

Pivní styl: Schwarzbier

Tmavý spodně kvašený ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný.

Složení: voda, ječné slady, chmel.

Německý pivní styl s historií dlouhou přes 600 let. Jemný tmavý ležák s čokoládovými a kávovými tóny. Svěží ovocný nádech díky chmelu Hallertau Blanc.

 

11 Indián

Alk.: 4,7 % obj. EPM: 11,6 % hm. IBU: 33 EBC: 6

Pivní styl: India Pale Lager

Světlý spodně kvašený ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný.

Složení: voda, ječné slady, chmel z vlastní chmelnice.

Světlý ležák, ve kterém se snoubí příjemné citrusové aroma chmelu Citra s hořkou říznou chutí. Pivo je díky tomuto spojení velice svěží a pitelné.

12 Vídeňský Ležák

Alk.: 4,9 % obj. EPM: 12,7 % hm. IBU: 23 EBC: 18

Pivní styl: Vienna Leger

Polotmavý spodně kvašený ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný.

Složení: voda, ječné slady, granulovaný chmel.

Vídeňský ležák je pivo měděné barvy a výrazného sladového charakteru. Převážnou část surovin pro výrobu tvoří vídeňský slad, který do piva propůjčuje příjemné tóny sušenek a chlebnatosti s oříškovým dozvukem. Hořkost má velmi jemný charakter díky německému chmelu Hallertau Mittelfrüh.

14 IPA

Alk.: 5,4 % obj. EPM: 14,8 % hm. IBU: 38 EBC: 9

Pivní styl: India Pale Ale

Světlé svrchně kvašené silné pivo, nefiltrované, nepasterizované.

Složení: voda, ječné a pšeničné slady, ječné a ovesné vločky, chmel z vlastní chmelnice a granul. chmel.

Tato výrazná Riwakou nachmelená IPA vás překvapí unikátním aroma mučenky a grepfruitu.

12 Philadelphia Sour – Malina

Alk.: 4,3 % obj. EPM: 12,8 % hm. IBU: 9

Pivní styl: Sour Fruit Beer

Světlé kyselé ovocné pivo, nefiltrované, nepasterizované.

Složení: voda, ječné a pšeničné slady, maliny, pšeničné a ovesné vločky, granulovaný chmel.

Příjemná kyselost se snoubí s výraznou sladkou vůní a chutí malin, které tvoří až 25% nápoje. Pivo je velice osvěžující a díky vyššímu EPM také plné a zakulacené. Barva sytě malinová zakalená dužinou.

 

12 Philadelphia Sour – Malina

Alk.: 4,3 % obj. EPM: 12,8 % hm. IBU: 9

Pivní styl: Sour Fruit Beer

Světlé kyselé ovocné pivo, nefiltrované, nepasterizované.

Složení: voda, ječné a pšeničné slady, maliny, pšeničné a ovesné vločky, granulovaný chmel.

Příjemná kyselost se snoubí s výraznou sladkou vůní a chutí malin, které tvoří až 25% nápoje. Pivo je velice osvěžující a díky vyššímu EPM také plné a zakulacené. Barva sytě malinová zakalená dužinou.

 

//

 

This year, you can also look forward to Mighty Sounds at the local craft brewery Obora, located just a few kilometres from Tábor. They brew their beer mostly from their own hops and malt. This year’s beer line-up, which will again change slightly each day, will bring everything from lager (the flagship Ježibaba) to IPAs, specialty beers like California common to the already renowned Obora sour.

A few more will be added to the provisional list of bites to look forward to.

13 Mighty California IPA

Beer style: India Pale Ale

Pale top-fermented strong beer, unfiltered, unpasteurized.

Ingredients: water, barley malt, corn flakes, granulated hops.

Fresh summer IPA with medium bitterness and less body due to the addition of corn flakes. Cold hopping with Cryo Centennial hops gives a distinctive floral-citrus aroma with hints of pine and grapefruit. California Ale yeast was used to make this beer. The headlining band for the festival is from California, so this style was an obvious choice.

12 Ježibaba

Alk.: 5.0% abv. EPM: 12 – 12,99 % w/w IBU: 38 EBC: 12

Beer Style: Czech Premium Pale Lager

Pale bottom-fermented lager, unfiltered, unpasteurised.

Ingredients: water, barley malts, hops from own hop farm.

Fresh Hop or fresh hops! A full-bodied, pleasantly bitter twelve-hop with caramel notes and a distinctive spicy aroma from the Rubín and Kazbek hops from our own hop farm.

11 Pára

Alk.: 4,5 % vol. EPM: 11,6 % w/w IBU: 42 EBC: 22

Beer style: California Common

Semi-dark bottom-fermented full-bodied beer, unfiltered, unpasteurised.

Ingredients: water, barley malts, granulated hops.

California Common was created in California during the gold rush. There wasn’t enough ice, so the beer was chilled in shallow containers on the roofs of breweries, similar to pikehouses. As a result, the brewery was shrouded in clouds of steam, hence the name Steam Beer. We don’t chill our beer on the roof, but we do use steam to heat our mash tun, for example, where the brewing process takes place.

The beer is amber in colour, the aroma is dominated by earthy and woody hop notes, accompanied by a subtle line of caramel.

12 Švarc

Alk.: 4,9 % vol. EPM: 12,8 % w/w IBU: 27 EBC: 49

Beer style: Schwarzbier

Dark bottom-fermented lager, unfiltered, unpasteurised.

Ingredients: water, barley malts, hops.

German beer style with a history of over 600 years. A smooth dark lager with chocolate and coffee notes. A fresh fruity touch thanks to Hallertau Blanc hops.

11 Indián

Alc.: 4,7 % vol. EPM: 11,6 % w/w IBU: 33 EBC: 6

Beer style: India Pale Lager

Pale bottom-fermented lager, unfiltered, unpasteurised.

Ingredients: water, barley malts, hops from own hop farm.

A light lager combining the pleasant citrus aroma of Citra hops with a bitter bite. This combination makes the beer very fresh and drinkable.

12 Vienna Lager

Alk.: 4,9 % vol. EPM: 12,7 % w/w IBU: 23 EBC: 18

Beer style: Vienna Leger

Semi-dark bottom-fermented lager, unfiltered, unpasteurised.

Ingredients: water, barley malts, granulated hops.

Vienna Lager is a copper-coloured beer with a strong malt character. The majority of the raw materials for production are Vienna malt, which lends the beer a pleasant biscuit and bready character with a nutty aftertaste. The bitterness has a very mild character thanks to the German Hallertau Mittelfrüh hops.

14 IPA

Alk.: 5,4 % vol. EPM: 14,8 % w/w IBU: 38 EBC: 9

Beer style: India Pale Ale

Pale top-fermented strong beer, unfiltered, unpasteurised.

Ingredients: water, barley and wheat malts, barley and oat flakes, hops from own hops and granulated hops.

This distinctive Riwaka hopped IPA will surprise you with its unique aroma of passion fruit and grapefruit.

12 Philadelphia Sour – Raspberry

Alk.: 4,3 % vol. EPM: 12,8 % w/w IBU: 9

Beer Style: Sour Fruit Beer

Light sour fruit beer, unfiltered, unpasteurised.

Ingredients: water, barley and wheat malts, raspberries, wheat and oat flakes, granulated hops.

 

The pleasant acidity combines with the distinctive sweet aroma and taste of raspberries, which make up to 25% of the drink. The beer is very refreshing and, thanks to the higher EPM, also full and rounded. The colour is deep raspberry clouded with pulp.

 

12 Philadelphia Sour – Raspberry

Alc.: 4,3 % vol. EPM: 12,8 % w/w IBU: 9

Beer style: Sour Fruit Beer

Light sour fruit beer, unfiltered, unpasteurised.

Ingredients: water, barley and wheat malts, raspberries, wheat and oat flakes, granulated hops.

The pleasant acidity combines with the distinctive sweet aroma and taste of raspberries, which make up to 25% of the drink. The beer is very refreshing and, thanks to the higher EPM, also full and rounded. The colour is deep raspberry clouded with pulp.